!-- Google Tag Manager -->
  • ru
  • en

Japonijos jenos kursas

Čia galite stebėti, kaip Japonijos jena svyruoja rinkoje ir kada Japonijos jenos kursas yra geriausias.

Valiutos kurso skaičiuoklė
Valiutos kursas: 1.025

PERKAME IR IŠIMTAS IŠ
APYVARTOS VALIUTAS

Japonijos jenos kilmė ir istorija

Jenos idėja buvo dalis Japonijos ekonomikos modernizavimo politikos, kurią XIX amžiaus pabaigoje suformulavo Meiji vyriausybė, kuri reikalavo įvesti bendrą valiutą visame pasaulyje. Jis buvo pagrįstas Europos dešimtaine pinigų sistema.

Prieš Meidži atkūrimą visi Japonijos feodalai išleido savo valiutą „Hansatsu“ nenuoseklių nominalų rinkiniu. Jie buvo pašalinti 1871 m., priėmus naują valiutos įstatymą, jena buvo įvesta kaip nauja dešimtainė valiuta. Buvę Han buvo suformuoti į rajonus, o monetų kalyklos – į privačius užsakomuosius bankus. Iš pradžių bankai išlaikė teisę spausdinti valiutą iki 1882 m., tačiau vėliau buvo įkurtas Japonijos bankas (BOJ), kuris įgavo pinigų pasiūlos kontrolės monopolį.

Nuo Antrojo pasaulinio karo valiuta prarado daug prieškarinės vertės. Siekiant subalansuoti Japonijos ekonomiką, Breton Vudso susitarimu jenos kursas buvo prilygintas JAV doleriui (360 jenų lygu 1 USD). Kai schema buvo panaikinta 1971 m., JPY vertė krito, o 1973 m. jena pasiekė aukščiausią tašką – 271 ¥ už 1 JAV dolerį, po to sekė defliacijos ir brangimo laikotarpis dėl 1973 m. naftos krizės, taigi 1980 m. valiutos kursas tapo 227 jenos už 1 JAV dolerį.

Jenos kursą galite stebėti internete: www.valiuta24.lt


VALIUTOS KEITYKLOS

Valiuta24 – Jūsų kelionių draugas!

Valiutos keitykla Valiuta24 kaune